Przejdź do głównej zawartości

Prywatne udostępnianie z ochroną hasłem

Prywatne udostępnianie z ochroną hasłem w PhotoBerry Studio pozwala zabezpieczyć galerie lub sesje, wymagając od użytkowników wprowadzenia hasła, aby uzyskać dostęp.

Jak to działa​

Gdy włączone jest Prywatne udostępnianie z ochroną hasłem, każda osoba próbująca przeglądać galerię lub sesję zostanie poproszona o wprowadzenie hasła. Ta opcja jest idealna do udostępniania galerii lub sesji wielu osobom, które mogą nie mieć indywidualnych kont.

Kroki konfigurowania prywatnego udostępniania z ochroną hasłem​

  1. Dostęp do ustawień galerii lub sesji

    • Przejdź do menu PhotoBerry Studio w panelu administracyjnym WordPress.
    • Wybierz Galerie lub Sesje, a następnie wybierz galerię lub sesję, którą chcesz udostępnić.
  2. Włącz ochronę hasłem

    • W zakładce Udostępnianie przejdź do sekcji Dostęp.
    • Wybierz opcję Prywatne z hasłem jako opcję udostępniania.
  3. Ustaw hasło

    • Wprowadź hasło, które będzie wymagane, aby uzyskać dostęp do galerii lub sesji.
    • Udostępnij to hasło wybranym odbiorcom.
  4. Zapisz zmiany

    • Kliknij przycisk Zapisz, aby zastosować ustawienia udostępniania.

Co widzą użytkownicy​

Gdy użytkownicy uzyskują dostęp do galerii lub sesji, zostaną poproszeni o wprowadzenie ustawionego przez Ciebie hasła. Po wprowadzeniu poprawnego hasła będą mieli dostęp do zawartości.

Obecnie w darmowej wersji PhotoBerry Studio hasła można generować dla przypisanego Klienta lub dla "Gościa", co umożliwia przeglądanie przez gościa (bez możliwości selekcji zdjęć).

Kolejne kroki​

Więcej informacji na temat zarządzania galeriami lub sesjami znajdziesz w artykułach: